REISEBREV - RHODOS

Det man lærer i fort i Rhodos er at det er mange relger, men at ingen følger dem. Det gjelder vell kanskje stort sett over de fleste greske øyer. JAMAS!

 

Hey Hey, alle samen! Her kommer det et lite reisebrev om hvordan man kan bruke tiden på Rhodos. Du kan selvfølgelig sitte ved en bar hele ferien. Har du lyst til å fortelle mer enn hva navnet på bartenderen var når du kommer hjem, så kan du enkelt lese videre. Min først anbefaling er å leie bil! Gjør det. Det blir så bra, og så kan det bli veldig morsomt, da de har det ekstremt humoristisk med skiltingen sin. Det er helt vanlig at det blir 80 sone for å så kom ned igjen til 50 sone på 10 meter. Og ofte skilting om åtte svinger etter hverandre og mindre skilting der det er knappe svinger. Det eneste som kan være litt ubehagelig med å kjøre i Rhodos er mopedene og taxi sjåførene. Spesielt de som lever ut drømmen om være Schumacher. Bortsett fra det så er det genailt med bil. Det går veldig fint å kjøre inn til Rhodos by. Trur til og med at på lørdager og søndager så var det gratis parkering.Tilleggsinformasjon for sunnmøringer.

De lokale bussene er heller ikke vanskelig og ta, men tålmodighet og trengsel er påkrevd. Dog billig å ta.

 

 

Når bilen er leide. Kan man enkelt ta seg til de mange små perlene rundt om ved Rhodos. Topp tre plasser for å bade og snorkle er Antonny Quinn Bay, bukten nedenfor Lindos til høgre og ved Kalitheas. Kjempe fine plasser med flotte tavernaer. Veldig god frape! Et must når man er på de greske øyer. (Ta sin første dykketur er også til å anbefale, gjort under trygge og kontrolerte forhold). En annen ting man bør prøve på er å bare kjøre seg litt bort å havne en plass der ingen andre er, eller bare grekere. Med sørenden ved Monolithos, med andre ord et slott. Kan man kjøre fra 850 m.o.h og helt ned til sjøen og forsvinne fra alt som heter turistplass. Spennendes tur ned og enda mer spennendes opp igjen! Før man kjører ned må man stoppe og kjøpe de beste nektarinene man kan spise! Så saftige og gode. Smak på honningen. Den kommer vist fra langreiste bier. Trudde alle bier reiste langt jeg? De hadde mye godt på de bodene.For all del stopp en plass og spis Souvlaki og Tzatziki! Det gjør godt på sulten mage.

 

Kalitheas - Random Beach

 

Monolithos

 

Old Town in Rodos

Det må selvfølgelig nevnes at når man er i Rhodos, er et selvskrevent stopp gamle byen. Den er fantastisk og imponerendes stor. Så det er bare å sulle rundt og ta inntrykkene inn. Det er nok anbefale å reise inn litt senere på kvelden da man slipper varmen. Om det er på dagen man vil dra, så har mange butikker aircon, så da har jo man en god grunn for å gå inn i butikkene å gjøre litt handling om man vil. Jeg selv klart å finne meg et par sandaler og bikinier. En enkel sak. Hva mer spis og leve godt. Maten er uansett så billig i forhold til Norge så nyt. Uansett vandre rundt i byen er bare veldig behagelig selv på natten. Gå ned til strandpromenaden og finner partygatene så blir jo det med en gang en helt annen puls på byen. Mange valg muligheter i Rhodos er det. Noe for en hver smak. Man kan trygt spise gyros til nattmat.

 

Anbefalinger i Rhodos by, gitt fra en norsk jente som tideligere jobbet som bartender selv i byen. Takk Marita.

SAND - Cocktails          WONDER - Resutaurant           MANDELA  - Restaurant ved gamle byen. 

 

 

Lindos

Nostalgi er det riktige ordet å starte med. Lindos er nok et symbol på det ultimate greske. Når man drar til Lindos så må man opp og se på Acropolis, temepelet. Fasinerendes å gå rundt på en så gamel bygning. Før i tiden bygde man virkelig solide byggverk. Ingen tvil i det. Ikke kjør ned i Lindos, man kan like godt parkere på toppen. Da det egentlig er bare en liten rundkjøring ned i byen for å snu og kjøre opp igjen. I hvertfall for oss turister. Skulle du få problemer med parkeringen, altså eventuelt tiden går ut. Prøve å finne den takterassen vi var på. Der så servitøren, som hadde en meget fin rompe. At han kunne fikse det, kompisen hans jobbet i politiet så det var ikke noe problem. Er man i Lindos må man spise ute på en takterasse, fordi stemningen tilsier det.Kamiros


Hva skal jeg avslutte med. Har ingen tanker om det, borsett fra at noen utesteder har skjønt at det er kjedelig for en nøtteallergiker å komme på pub og få tildelt nøtter. Der har de gjort det enkelt og billig de går for popcorn. Veldig bra iniativ må jeg si. Koset meg så innmari mye med det popcornet. Det var godt. Tørste ble man også så dobbel bonus for utestedene med popcorn. Har vi det i Norge? Et utested som selger popcorn og ikke nøtter? Happy Hour er også et fantastisk fenomen så si i Rhodos og alle andre land borsett fra Norge. Det er gøy, smaker godt og man kommer etter hvert ut av tellingen... Det er også morsomt å stikke ut på nattklubbene møte de lokale folkene og de hardt arbeidene apollo folka. Her danser man med alle, til og med servitøren som serverer deg middag en dag senere. Morsomt øyblikk. Alle stopper innom Jimmy´s for å spise gyros på vei hjem fra byen!! Beste gyrosen.

 

Memories, a  place to be in Kolympia - or the STATUE bar - JAMAS!

 

 

Are you in a hurry?

I have some problems with the nuts!

I Will fucking pee on the sidewalk. And then the buss stop! Awesome moment.

 


Da er jeg ferdig med å spy ut informasjon. Ha en fin dag!

LOKALE PRODUKTER - SUPER BRA! HAMSTRET MED TIL NORGE

3 kommentarer

26.07.2012 kl.22:24

Ei må bare opp og ned i kjellaren.. det eneste minuset må være dårlig strawberry, men men.. vi fikk no oss heldigvis en god peach mohito på statues ;)

26.07.2012 kl.22:26

eller skal vi si ti :P

Pauline

26.07.2012 kl.22:28

Heheh jepp :) opp og ned i kjelleren ;P

Skriv en ny kommentar

Pauline

Pauline

20, Vanylven

livet er for kort til å ikke nytest. Jenta som tok en tur til Tigerstaden for å bli smart og få seg en utdanning! hits